Nevşehir Aktüel © 2024. Tüm hakları saklıdır.

  1. Anasayfa
  2. Yerel
  3. Emine Erdoğan: “Rize’nin köklü mutfak mirası geleceğe taşınmalı”

Emine Erdoğan: “Rize’nin köklü mutfak mirası geleceğe taşınmalı”

-

- 2 dk okuma süresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Rize’de düzenlenen “5. Rize Gastronomi Günleri” etkinliğine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Rize Çay Çarşısı’nın yanındaki alanda düzenlendi. Programın açılışında Erdoğan’ı, Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu, Vali İhsan Selim Baydaş’ın eşi Zeyneb Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin’in eşi Fatma Metin karşıladı.

Ö

Etkinlikte Rize çayı, Rize kavurması, laz böreği, mısır ekmeği, enişte lokumu, Çayeli kuru fasulyesi, karalahana sarması, pepeçura ve mıhlama gibi birçok yöresel lezzet tanıtıldı. Emine Erdoğan, stantları gezerek üreticilerden bilgi aldı ve Karadeniz’e özgü müzik aletlerinin yer aldığı bölümde tulum dinledi.

“Rize’nin kültürel hafızası gelecek kuşaklara aktarılmalı”

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, etkinliğe ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Rize ziyaretimiz kapsamında ‘Aromatik Mutfak Kültürünün Yeşil Sofrası’ temasıyla düzenlenen 5’inci Rize Gastronomi Günleri’nde toprağın kokusu, kadın emeğinin sıcaklığı ve doğanın bereketiyle buluştum. Rizeli emekçi kadınlarımızı ve Türk mutfağının temsilcilerini tanımaktan mutluluk duydum. Her stant, bu güzel şehrin üretkenliğinin, içtenliğinin ve köklü mutfak mirasının bir yansıması. Bu anlamlı buluşma; bir gastronomi etkinliğinden öte Rize’nin kültürel hafızasını da geleceğe taşıyan bir adım.”

Etkinlikte ayrıca 12 ilçeden 200’ü aşkın yemek çeşidi sergilendi. Erdoğan, sürdürülebilirlik, sağlıklı beslenme ve yerel değerlerin korunması vurgusuyla, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

Kaynak: CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir